DGA Hypotheek

Hypotheek voor DGA

DGA: hoe wordt uw hypotheek beoordeeld?

Als directeur grootaandeelhouder (DGA) geldt normaal gesproken de norm dat u over 3 volledige boekjaren uw jaarcijfers moet kunnen overleggen. Daarnaast kijken hypotheekverstrekkers naar uw IB-aangifte in de afgelopen 3 jaar. Kunt u geen volledige 3 boekjaren overleggen, of heeft u uzelf een laag inkomen toebedeeld, dan krijgt u doorgaans geen hypotheek: uw toetsinkomen is te laag.

Korter dan 3 jaar DGA? Wij krijgen vaak wel een hypotheek voor u.

Onze adviseurs zijn zeer deskundig in het vertalen van uw cijfers naar een reëel toetsinkomen. Wij kijken naar het verleden, maar zeker ook naar de toekomst van uw bedrijf. In welke branche bent u werkzaam, welke risico's en kansen liggen er, hoe zijn de winsten tot stand gekomen? In bepaalde gevallen moeten we dieper de cijfers induiken. Dat kunnen we desgewenst samen doen met uw accountant. We zien zo of de mogelijkheden toereikend zijn. Is dat het geval dan verwerken wij onze bevindingen in een grondige bedrijfsanalyse, die de basis vormt voor uw echte toetsinkomen. Deze onderbouwing zal zodanig zijn dat de hypotheekverstrekker toch nog mogelijkheden ziet om u een hypotheek te verstrekken.

Een laag DGA inkomen, maar ruimte in uw BV?

Als DGA probeert u vanuit fiscaal oogpunt uw inkomen zo laag mogelijk te houden. Dat kan problemen geven als u een hypotheek wilt afsluiten: u krijgt geen of een niet toereikende hypotheek. Als u echter voldoende winst heeft in uw bv, kunnen we daarvan een deel meenemen in uw toetsinkomen. Vanzelfsprekend dient de gezondheid van uw bedrijf daarmee geen risico te lopen. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw toetsinkomen reëel is en binnen uw mogelijkheden valt. Zo kunt u meer lenen, zonder straks in de financiële problemen te komen.

 

Bedrijfspand of beleggingspand financieren

Wilt u uw bedrijfspand of beleggingspand financieren? Klik dan hier.

Onze adviseurs 

Herman.png
Herman van Houten
Algemeen directeur
ellen.png
Ellen Brentjens
Hypotheek specialist
angela.png
Angela Knaken-Hogerhorst
Hypotheek specialist

Ondernemershypotheek? 90% slagingskans bij Hypotheekcentrum voor Ondernemers

Meer dan 90% slagingskans

90% slagingskans om een hypotheek te krijgen. Lees meer...

Hypotheek voor zelfstandigen, bereken het hier

Inkomen bepalen. Zo doet u dat.

Uw inkomen bepaalt uw hypotheek. Lees meer...

Hypotheek voor zelfstandigen, wat zijn onze kosten?

Bemiddelingskosten

Welke kosten berekent HCvO voor bemiddeling? Lees meer...