Meer dan 90% slagingskans*

Door onze bedrijfsanalyse krijgt u als ondernemer wél een hypotheek

Uw accountant stelt uw jaarcijfers op. Daarbij zal hij altijd proberen uw winst uit uw onderneming zo laag mogelijk te houden. Daar betaalt u immers belasting over. Maar banken zien die winst als uw inkomen en baseren daarop uw hypotheek. Als de winst van de laatste 3 jaar laag was, zullen zij al snel tot de conclusie komen dat u geen of slechts een hele lage hypotheek kunt krijgen. Zij kennen u en uw bedrijf immers niet en zij gaan uit van het toetsinkomen uitsluitend op basis van die winst.

Wat is een toetsinkomen?

Het toetsinkomen is het inkomen waar een bank mee rekent voor het vaststellen van de hoogte van de hypotheek. Bij de standaard berekening neemt de bank hiervoor het gemiddelde resultaat uit de afgelopen 3 jaar met als maximum het laatste jaar. Bij ondernemers neemt de bank hiervoor het gemiddelde DGA-salaris over de laatste 3 jaar met als maximum het laatste jaar. Het is voor de bank mogelijk om hiervan af te wijken als een "ter zake deskundige" (zoals het Hypotheekcentrum voor Ondernemers) dat kan onderbouwen. We kunnen natuurlijk geen ijzer met handen breken: als uw inkomen ook volgens ons niet voldoende is voor de door u gewenste hypotheek, zullen we u niet aan een hypotheek kunnen helpen.

Een hypotheek voor DGA, freelancer of ZZP-er

Wij bekijken de cijfers dus geheel anders, of u nu zzp-er bent, DGA of freelancer. Wij kijken naar de aard van uw onderneming, naar de investeringen die u heeft gedaan en de kosten die zijn opgevoerd. We maken een bedrijfsanalyse waarmee de hypotheekverstrekker een meer volledig beeld van u en uw onderneming krijgt. In deze analyse lichten we heel veel aspecten van u en uw onderneming toe. Denk aan uw achtergrond, de branche waarin u werkzaam bent, de jaarcijfers en inkomstenbelasting. Door deze toelichting kunnen we laten zien welk toetsinkomen u werkelijk heeft en welk hypotheekbedrag de hypotheekverstrekker u veilig kan lenen.

Meer kans, soms ook meer hypotheek

Door onze jarenlange ervaring weten banken ook dat ze onze cijfers echt kunnen vertrouwen: velen zijn u immers al voorgegaan. Daardoor is de kans heel groot dat u door onze bemiddeling wél een hypotheek kunt krijgen, als uw cijfers dat tenminste toelaten. Want onze beoordeling houden we altijd realistisch. Bovendien kunnen onze berekeningen in bepaalde gevallen tot een wat hoger toetsinkomen leiden én eventueel dus een wat hoger hypotheekbedrag.

Ons advies heeft meer voordelen

Omdat ons advies speciaal gericht is op uw situatie als ondernemer, sluit het perfect bij uw situatie aan. Hierdoor kunt u mogelijk kosten besparen en hoeft u wellicht minder belasting te betalen. Een goed advies levert vaak geld op.

 

* Het betreft hier de slagingskans op basis van de door ons verwachte hoogte van het hypotheekbedrag dat u volgens onze analyse kunt lenen.

Onze adviseurs 

Herman.png
Herman van Houten
Algemeen directeur
ellen.png
Ellen Brentjens
Hypotheek specialist
angela.png
Angela Knaken-Hogerhorst
Hypotheek specialist

ZZP en hypotheek: bekijk de film

Hypotheek aan ZZP-ers

Bekijk het filmpje van RTL over hypotheek aan ZZP-ers. Bekijk...

Ondernemershypotheek? 90% slagingskans bij Hypotheekcentrum voor Ondernemers

Meer dan 90% slagingskans

90% slagingskans om een hypotheek te krijgen. Lees meer...

Korter dan 3 jaar zelfstandig en toch een hypotheek

Korter dan 3 jaar zelfstandig:

Kan ik een hypotheek krijgen? In bepaalde gevallen is dat zeker mogelijk.. Lees meer...